Geplaatst op Geef een reactie

Tips om je baby koel te houden bij dit warme weer.

hou je baby koel

Met weer een naderende hittegolf in het vooruitzicht, geven wij hier nog enkele tips om je baby koel te houden.

Zorg ervoor dat je baby voldoende drinkt.                                                        

Geef je baby tot 6 maanden eventueel een extra flesje. Geef je borstvoeding, drink dan zelf voldoende water.  Vanaf 6 maanden kan je je baby extra water laten drinken uit een flesje of tuitbekertje. Merk je dat je baby minder natte luiers heeft, dan is het belangrijk om extra vocht toe te dienen.

Geef je baby wat vaker een lauwwarm badje                                               

Wel oppassen voor te fel afkoelen, een badje van 1 of 2 graden minder als normaal is voldoende.  Ga af en toe met een verfrissend (niet koud) washandje over zijn gezichtje en nek. Zo kan je je baby lekker koel houden.

Kies lichte en ademende kledij, bij voorkeur katoen, of bamboe

Bamboe is temperatuur regulerend en ademend. Deze stof voelt koel aan bij zomerse temperaturen.  Bamboe bevat tevens ook honing pectine, wat een goede bescherming biedt tegen UV stralen.   Of kies voor biologisch katoen, dit is zeer ademend, en laat geen vocht en zweet ophopen op de huid. Het geeft net als bij bamboe minder snel eczeem en irritaties, doordat de huid niet in aanmerking komt met schadelijke stoffen.

Kies voor ecologische luiers

Een groot deel van de plastic materialen in standaard luiers zijn bij deze vervangen door duurzame materialen. Met de luiers van kit&kin kan je bij dit warme weer de fijne babyhuid nog beter beschermen tegen huidirritaties. Of ga voor katoenen luiers.

Kies een draagzak van ademend organisch katoen

Dit geeft meer comfort voor ouder en baby en zo verminder je de kans op oververhitting.

Wordt het binnen te warm, zoek dan buiten de schaduw op met je baby.

Nog een tip om je baby koel te houden is door te gaan wandelen het bos, of een plekje onder de bomen op te zoeken. Wel oppassen als je gaat wandelen.  Leg geen doek over de kinderwagen.  Daaronder kan het extreem heet worden.  Door de verminderde luchtcirculatie kan er al snel oververhitting ontstaan. 

Dek je baby niet te warm voor het slapen

Zorg voor dunne, luchtdoorlatende stoffen, als je een slaapzak of dekentje gebruikt.  Is de temperatuur tussen de 20 en 25 graden, leg je baby dan in een dunne katoenen zomerslaapzak.  Stijgt de temperatuur in de slaapkamer boven de 25 graden, laat je baby dan enkel slapen in een luier en rompertje. Vaak helpt een lauw badje net voor het slapen ook om de nachtrust te bevorderen.

Als je nog twijfelt of je baby het te warm heeft, voel dan eens aan het nekje of aan de voetjes.  Als je baby zweet, heeft hij het te warm.       

Voor ideetjes; neem gerust een kijkje op www.ecovoetjes.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *