Geplaatst op Geef een reactie

Welke voordelen heeft een inbakerslaapzak?

voordelen inbakerslaapzak

 

We krijgen regelmatig de vraag of het nuttig is om een inbakerslaapzak te kopen, en wat nu juist de voordelen zijn?

Wel, eerst wil ik even uitleggen wat een inbakerslaapzak juist is.  Bij een inbakerslaapzak leg je de armpjes van je baby bij in de slaapzak. Ze zitten niet vast, zoals bij inbakerdoeken, maar losjes in de slaapzak. Daardoor kan je baby iets minder met zijn armpjes bewegen gedurende de nacht.

Sommige baby’s slapen onrustig, ze bewegen veel met hun armpjes, en houden zo zichzelf wakker. Baby’tjes kunnen nog niet zo goed hun armpjes controleren. Ze vallen sneller in slaap als ze minder kunnen bewegen met hun armpjes, en genieten zo van een langere en diepere slaap. Zo krijgen ook de ouders een betere nachtrust natuurlijk.

Ook baby’tjes die veel huilen snachts of snel terug wakker worden zonder een aanwijsbare reden, kunnen gebaat zijn met een inbakerslaapzak.

Vele ouders ervaren het voordeel van een inbakerslaapzak. Ze merken het verschil, hun baby slaapt plots beter, huilt minder, is rustiger.

De slaapzak geeft je baby rust maar toch ook wat vrijheid. Voor heel wat baby’s kan het een hulpmiddel zijn om een slaapritme te vinden.

Een goede inbakerslaapzak moet vanboven goed aansluiten, en vanonder voldoende ruim zijn, zodat de baby zijn beentjes en heupje vrij kan bewegen.

Het voordeel van de inbakerslaapzakken van ErgoPouch is, dat je de armsgaten kan toemaken met drukknoopjes. Zo kan je zelf kiezen of je de armpjes eruit laat of erin.

Je kan het slaapzakje dus ook als een gewoon slaapzakje gebruiken. Als je stopt met inbakeren, hoef je je baby dus niet in een ander slaapzakje te leggen. De slaapzakjes van ErgoPouch zijn ook gemaakt van luchtig, biologisch katoen, dat mooi aanpast rond het lichaam, maar toch een beetje mee rekt. Je baby ligt zo veilig en geborgen, en geraakt niet oververhit.

Er wordt aangeraden om te starten tussen de twee en de acht weken voor het beste resultaat. Van zodra je kindje op zijn buikje begint te rollen, stop je best met inbakeren en laat je de armpjes uit de slaapzak. Je baby kan dan minder goed terugdraaien als zijn armpjes in de slaapzak zitten.

Meer info kan je vinden op www.ecovoetjes.be.

Wat zijn jou ervaringen met een inbakerslaapzak?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *