Geplaatst op Geef een reactie

10 manieren om een tetradoek te gebruiken

10 manieren om een tetradoek te gebruiken

 

Waar dienen tetradoeken nu juist voor?  Er zijn minstens 10 manieren om een tetradoek te gebruiken.

Je kan nooit geen tetradoeken genoeg hebben, werd vroeger vaak gezegd, en zorg vooral dat je genoeg tetradoeken in huis hebt.

Eerlijk, ik wist vroeger ook niet wat ik met zo een doek moest aanvangen.  Nu jaren later, en met drie mini kleinkinderen, ben ik blij dat ik ze in huis heb.

10 manieren om een tetradoek te gebruiken:

 1. Hier worden tetradoeken vaak gebruikt om onze mini’s toe te dekken tijdens een dutje overdag.  Ook in de autostoel of in de wandelwagen leg ik er gemakkelijk een tetradoek overheen.  Een tetradoek is heel licht en luchtdoorlatend, zodat je baby niet oververhit geraakt en toch comfortabel een dutje kan doen.
 2. Met een tetradoek kan je zo ook je baby beschermen tegen de zon.  Hang een tetradoek over de wandelwagen, of kap van de maxi cosi  zodat de zon niet rechtstreeks op zijn hoofdje schijnt. Een gewoon dekentje laat geen lucht door, en zo wordt het veel te warm onder de kap.    Een lichte hydrofiele doek laat voldoende lucht en licht door, en zo kan je baby aangenaam slapen. Wel opletten tijdens warme dagen, dan kan het onder een kap ook veel te warm worden.
 3. Heel handig is het om een zachte tetradoek te leggen op het verzorgingskussen om je baby op te verschonen. Wat vaak voorkomt, bij ons  toch,  is dat je baby begint te plassen tijdens het verschonen.  De tetradoek gewoon opvouwen, eronder uit trekken en alles is heel  snel opgekuist.  Je baby, jij en je waskussen blijven proper, meestal.  Tetradoeken zijn ook heel makkelijk wasbaar, en heel snel weer droog.
 4. Na de voeding, kan je doek gebruiken als je baby nog een boertje moet laten. Hang de doek over je schouder om je kleding te beschermen of gebruik hem als slabbetje. Heel handig!
 5. Geef je borstvoeding, dan is een grote tetradoek handig om jou en je baby af te schermen en zo wat privacy te hebben.  Altijd handig om bij te hebben als je van huis bent, of bezoek hebt.
 6. Een tetradoek neemt veel vocht op, daarom kan hij ook gebruikt worden om je baby af te drogen. Door de dunne stof is het heel handig om oortjes, vingertjes en teentjes en alle kleine plooitjes af te drogen. Grote doeken zijn handig na het zwemmen om je baby in te wikkelen.
 7. Iets wat ik meestal ook doe, is een tetradoek gebruiken als hoofdkussentje. Heeft je baby last van reflux, of geeft hij af en toe wat melk   terug  als hij plat in zijn bedje ligt. Leg dan een tetradoek onder zijn hoofdje. Zo blijft het bedje proper.  Een tetradoek kan je zo vaak als nodig vervangen. Je baby zijn bedje en gezichtje blijven droog. Zo krijgen ze ook minder last van uitslag in hun gezichtje.
 8. Sommige kindjes lopen graag met een doekje rond. Dit geeft hen een veilig gevoel. Ze nemen het lichte doekje overal mee naartoe nemen, tot in hun bedje Je kan dus een tetradoek ook gebruiken als knuffeldoekje.
 9. Vooral grote tetradoeken worden gebruikt om je baby in te bakeren.  Sommige baby’s bewegen veel met hun armpjes tijdens hun slaap. Zo houden ze zichzelf wakker.  Door hen in te bakeren slapen deze baby’s rustiger en langer.
 10. Je kan een grote tetradoek ook gebruiken als speeldekentje in het gras of zand.  Heel makkelijk om mee te nemen. Het neemt niet veel plaats in en je hebt altijd een alles in één doek bij.

Er zijn nog meer als 10 manieren om een tetradoek te gebruiken.  Je kan hem tenslotte ook als luier gebruiken, met een wasbaar broekje over.  Daar diende een tetradoek vroeger eigenlijk voor.  Nu nog ken ik ouders die het op deze manier doen en hier tevreden over zijn.

Je merkt het, tetradoeken zijn echt heel handig.  Misschien heeft je moeder, grootmoeder toch wel gelijk.

Lees je graag nog meer interessante artikelen:

 1. Waarom kiezen voor biokatoen?
 2. Het leukste badspeelgoed zonder gaatje
 3. Welke voordelen heeft een inbakerslaapzak?
 4. Welke slaapzak bij welke temperatuur?
 5. Goodbye Me-time
 6. Welke schoentjes voor mijn baby
 7. Zes tips om het milieu een handje te helpen in het nieuwe jaar.

En vooral veel succes!

Team Ecovoetjes

 

Geplaatst op Geef een reactie

Waarom kiezen voor biokatoen?

kiezen voor biokatoen

Kiezen voor biokatoen?  

Katoen is een van de meest verbouwde gewassen ter wereld.  Maar ook één van de gewassen waarbij de meeste chemicaliën gebruikt worden.

Katoen is dan ook een gewas dat gevoelig is voor plagen.  Bij het telen van katoen worden enorme hoeveelheden bestrijdingsmiddelen gebruikt, om de ongedierte plagen onder controle te houden.  Dit met ernstige  gevolgen voor lucht, water, de bodem en de gezondheid van de arbeiders zelf.  Deze chemicaliën komen in de bodem terecht, en zijn schadelijk voor de boeren en hun omgeving. 

Daarnaast wordt er ook heel veel water gebruikt om bijvoorbeeld 1 katoenen t- shirt te maken ( 2700 l per t-shirt), terwijl er vaak waterschaarste heerst in landen waar katoen vandaan komt.

Wat is nu juist biokatoen en wat zijn de voordelen?

Bij het telen van biologisch katoen worden er geen giftige chemicaliën gebruikt.  Er worden geen insecticiden, pesticiden en meststoffen gebruikt.  De biologische boeren zoeken in de plaats daarvan naar milieuvriendelijke alternatieven, en richten zich vooral op het voorkomen van ongedierte plagen.

Voordelen van biokatoen:

 • de boeren en hun gezinnen komen niet in contact met schadelijke stoffen, en werken in een veilige en gezonde omgeving.
 •  er wordt veel minder water gebruikt, 80 % is afkomstig van regenwater.
 •  geen bodemverontreiniging en luchtvervuiling
 •  er komen geen chemicaliën in de rivieren en het grondwater terecht.

Dit alles heeft wel een prijs, waardoor de aankoop van biologisch katoen vaak iets duurder is.

Wanneer je wil kiezen voor biokatoen, kies je voor:

 • een betere wereld
 • een beter leven voor de arbeiders
 • een gezond en veilig product
 • een kleine ecologische voetafdruk

Een keuze die ons toch in ieder geval een beter gevoel geeft.

www.ecovoetjes.be

 

Geplaatst op Geef een reactie

Het leukste badspeelgoed zonder gaatje

badspeelgoed zonder gaatje

Ook op zoek naar badspeelgoed zonder gaatje voor je baby?  Ben je ook vies van al die schimmels aan de binnenkant?

Gelijk heb je. Door het stilstaand water en vocht in het speeltje,  zit de binnenkant vol met schimmels en bacteriën.  Deze blijven niet alleen in het speelgoed, maar komen ook via het luchtgaatje naar buiten.  Zo kunnen ze  irritaties geven aan de ogen en de oren, maar ook maag en darm  infecties veroorzaken. Het wil niet zeggen dat badspeelgoed met een gaatje schadelijk is voor de gezondheid, maar hygiënisch is het in ieder geval niet. En als er nu één ding belangrijk is, dan is het toch de gezondheid van je baby.

Welk speelgoed dan wel?

Speelgoed van Oli & Carol is gemaakt uit één stuk en heeft geen gaatjes.  Het is dus veel hygiënischer en veiliger. De binnenkant is schimmelvrij doordat er geen water in kan.  De binnenkant bestaat enkel uit lucht.

Bovendien wordt elk badeendje of ander badspeeltje, gemaakt van zacht, natuurlijk rubber, en niet van  harde plastic.  Dit is veel aangenamer en veiliger voor beginnende bijtertjes. Daardoor is het speelgoed van Oli & Carol ook uitermate geschikt als bijtspeeltje bij pas doorkomende tandjes.

Voor ons dus geen plastic eendjes met gaatjes meer.

Bekijk hier al het speelgoed van Oli & Carol

Welk zijn jou favoriete Oli & Carol speeltjes?

Geplaatst op Geef een reactie

Welke voordelen heeft een inbakerslaapzak?

voordelen inbakerslaapzak

 

We krijgen regelmatig de vraag of het nuttig is om een inbakerslaapzak te kopen, en wat nu juist de voordelen zijn?

Wel, eerst wil ik even uitleggen wat een inbakerslaapzak juist is.  Bij een inbakerslaapzak leg je de armpjes van je baby bij in de slaapzak. Ze zitten niet vast, zoals bij inbakerdoeken, maar losjes in de slaapzak. Daardoor kan je baby iets minder met zijn armpjes bewegen gedurende de nacht.

Sommige baby’s slapen onrustig, ze bewegen veel met hun armpjes, en houden zo zichzelf wakker. Baby’tjes kunnen nog niet zo goed hun armpjes controleren. Ze vallen sneller in slaap als ze minder kunnen bewegen met hun armpjes, en genieten zo van een langere en diepere slaap. Zo krijgen ook de ouders een betere nachtrust natuurlijk.

Ook baby’tjes die veel huilen snachts of snel terug wakker worden zonder een aanwijsbare reden, kunnen gebaat zijn met een inbakerslaapzak.

Vele ouders ervaren het voordeel van een inbakerslaapzak. Ze merken het verschil, hun baby slaapt plots beter, huilt minder, is rustiger.

De slaapzak geeft je baby rust maar toch ook wat vrijheid. Voor heel wat baby’s kan het een hulpmiddel zijn om een slaapritme te vinden.

Een goede inbakerslaapzak moet vanboven goed aansluiten, en vanonder voldoende ruim zijn, zodat de baby zijn beentjes en heupje vrij kan bewegen.

Het voordeel van de inbakerslaapzakken van ErgoPouch is, dat je de armsgaten kan toemaken met drukknoopjes. Zo kan je zelf kiezen of je de armpjes eruit laat of erin.

Je kan het slaapzakje dus ook als een gewoon slaapzakje gebruiken. Als je stopt met inbakeren, hoef je je baby dus niet in een ander slaapzakje te leggen. De slaapzakjes van ErgoPouch zijn ook gemaakt van luchtig, biologisch katoen, dat mooi aanpast rond het lichaam, maar toch een beetje mee rekt. Je baby ligt zo veilig en geborgen, en geraakt niet oververhit.

Er wordt aangeraden om te starten tussen de twee en de acht weken voor het beste resultaat. Van zodra je kindje op zijn buikje begint te rollen, stop je best met inbakeren en laat je de armpjes uit de slaapzak. Je baby kan dan minder goed terugdraaien als zijn armpjes in de slaapzak zitten.

Meer info kan je vinden op www.ecovoetjes.be.

Wat zijn jou ervaringen met een inbakerslaapzak?

 

 

 

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Welke slaapzak bij welke temperatuur? Zo maak je de juiste keuze

welke slaapzak bij welke temperatuur

Heb jij ook al wakker gelegen van de vraag of je baby het niet te warm of te koud heeft ’s nachts?

Wees gerust, je bent niet alleen. Veel ouders maken zich hier zorgen over, en dat is normaal. Wat als hij wakker wordt van de kou?  Wat als hij het veel te warm heeft.  Je wil toch dat je baby rustig en veilig kan doorslapen.  Eigenlijk wil je zelf ook terug kunnen genieten van een rustige slaap zonder zorgen.

Je baby in een slaapzak leggen, heeft toch wel wat voordelen.

Door je kindje in een slaapzak te leggen, wordt hij ’s nachts niet wakker met koude voetjes. De kans dat hij oververhit geraakt, is ook kleiner dan wanneer je hem onder een deken legt. Het is ook veiliger.  Je baby kan zich niet zo makkelijk op zijn buikje draaien.  Hij kan moeilijker rechtstaan, waardoor hij niet uit zijn bedje kan klauteren.

Maar welke slaapzak gebruik je nu het best bij welke temperatuur?

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de juiste maat van slaapzak kiest.  Een slaapzak koop je best niet op de groei.  Een slaapzak die mooi aanpast is veel veiliger, en geeft je baby een betere nachtrust.  En daar gaat het toch allemaal om, niet?

Even wat uitleg over de TOG waarden:

Die waarde geeft aan hoe warm of dik de stof van de slaapzak is.  Hoe hoger de TOG waarde van een slaapzak is, hoe warmer hij is. De TOG waarde wordt toegekend aan slaapzakjes, maar ook aan dekentjes, rompertjes en pyjamaatjes.

Met de TOG waarde,  krijg je al een idee van welke slaapzak of combinatie van slaapzak, romper en dekentje geschikt zijn bij welke temperatuur.

Alles hangt natuurlijk ook af van de warmte van de slaapkamer. Een ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 16 en de 20 graden.  Tot 8 weken wordt een kamertemperatuur aangeraden van 20 graden.  Daarna is een temperatuur van 18 graden voldoende.

Ik geef je hier een overzicht van welke TOG waarden je kan gebruiken bij welke temperaturen.

Let wel op, elk kindje is anders. Kijk in de eerste plaats naar je kindje zelf.  Zweet hij, dan heeft hij het te warm.  Voelt zijn nekje aangenaam aan, niet zweterig en niet ijskoud, dan ben je goed bezig.  Als je nog twijfelt, kies dan beter iets te koud dan iets te warm.

Een koele slaapkamer: 3.5 TOG

Heb je een koele slaapkamer, tussen de 15 en de 18 graden, dan wordt een TOG waarde van 3.5 aangeraden. De TOG waarde hoeft niet altijd die van de slaapzak te zijn, maar kan ook een combinatie zijn van een dunnere slaapzak met een dekentje. Of een dikker pyjamaatje met een dunnere slaapzak.  Je kan dus gebruik maken van een winterslaapzak, met of zonder mouwen of van een tussenseizoen slaapzak met dekentje en/of pyjama.  Frisse handjes kunnen geen kwaad.

Temperatuur boven de 18 graden: 2.5 TOG

Ligt de temperatuur van je kamer ongeveer tussen de 18 en de 23 graden, dan hoeft een dikke slaapzak niet.  Een slaapzak van 2.5 tog is dan ideaal.  Ook hier kan je eventueel een extra lakentje of pyjamaatje gebruiken, als de temperatuur rond 18 graden ligt.

Warme slaapkamer: 1 tot 0.2 TOG

Je hebt de temperatuur van je slaapkamer niet altijd onder controle.  Bij warme dagen, boven de 21 graden, is een zomer slaapzak van  o.2 tot 1 TOG zeer aangenaam om in te slapen.  Je baby voelt zich toch nog lekker geborgen door de dunne stof ipv helemaal bloot te liggen, en kan zo beter genieten van een goede nachtrust.  Stijgt de temperatuur tot boven de 24 graden, dan is 0.2 TOG voldoende of laat je best je baby in een luier of rompertje slapen.

Hier geef ik nog een handige tabel mee van Ergopouch.

 

SLEEP BLOG - What To Wear? How to Dress your Baby for Sleep ...

 

 

 

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Baby’s banana day

banana day

Vandaag is het banana day. 

In verschillende landen, en voornamelijk in Amerika maken mensen vandaag filmpjes om de banaan te ‘eren’.  Bananen zijn dan ook de meest verkochte fruitsoort in Amerika.

Bananen zijn ook in ons land, één van de favoriete fruitsoorten voor klein en groot.

Baby’s genieten al vanaf 4 maanden van een lekker fruitpapje met banaan. Bananen hebben een uitstekende voedingswaarde en een natuurlijke zoete smaak.

Om je baby zijn zintuigen extra te stimuleren, zijn kauwbare fruit en groentespeeltjes een goed idee.  Ook bij doorkomende tandjes verzachten deze speeltjes het tandvlees. Vanaf jonge leeftijd maken zij op deze manier kennis met een gezonde levensstijl.

Wist je dat een banaan enorm rijk is aan kalium en dat kalium onmisbaar is voor het menselijk lichaam?

Ook een zacht, natuurlijk babyspeeltje, helpt je baby zijn tastzin te ontwikkelen.  Dit super zacht, flexibel speeltje is makkelijk vast te houden door babyhandjes. Je kan het ook gebruiken als badspeeltje.

Introduceer je baby in een gezonde levensstijl

Happy Banana day

Meer info over Oli & Carol:

Oli&Carol is een jong en vrolijk bedrijf uit Barcelona.  Ze ontwerpen rubberen speeltjes voor de allerkleinsten.

Ze kiezen voor unieke vormen en kleuren. Zo kiezen ze zowel voor fruit en groenten, alsook voor dieren origami bootjes, grappige eendjes, enz.  Ze blijven steeds verder zoeken naar nieuwe, originele vormen en kleuren.

Hun unieke producten voldoen aan de volgende voorwaarden:
Het speelgoed is in de eerste plaats gemaakt van 100% natuurlijk rubber, afkomstig van Hevea bomen. Daardoor is het heel soepel en zacht,  en gemakkelijk om vast te houden.
Daarnaast zijn de speeltjes  handgeschilderd met natuurlijke voedingskleurstoffen. Het is dus geen synthetisch, plastic speelgoed. Je baby kan er dus gerust volledig veilig op kauwen.

Hun producten zijn biologisch afbreekbaar, duurzaam en milieuvriendelijk.
Het speelgoed is niet giftig, en zeer hygiënisch. Ze hebben geen gaatjes. Daardoor voorkomen ze de aanwezigheid van bacteriën.

Bij elk Oli&Carol speeltje dat je koopt, steun je een schoolproject in India.

Geplaatst op Geef een reactie

Goodbye Me – Time

me - time dochter

Me – Time

Ik heb een prachtige dochter van 1.5 jaar. Net zoals bij de meesten onder ons, heb ik alles voor haar over en probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor haar. Dit is niet altijd even makkelijk als werkende ouder.

Jezelf wegcijferen is dan ook snel gebeurd.

Dan kom je thuis van het werk en denk je, ja nu ga ik eens lekker aan mezelf denken.

Ai, mijn dochter heeft plots grote honger.  ‘Geen probleem’, dan geniet ik straks wel van mijn favoriete serie.

Schat, is mijn broek gewassen voor morgen?   ‘Ghoh’, dan stellen we het nog wel even uit tot morgen.

En zo zijn we snel weken, zelfs maanden verder.

Eens om de zoveel tijd heb ik hier echt wel nood aan, al zijn het maar 10 minuten.

Dan vraag ik aan mijn vriend om onze dochter mee te nemen en buiten wat te gaan spelen. Zo kan ik rustig een badje nemen, zonder dat er wc rollen, bibs spenen, knuffels en andere gevonden voorwerpen in bad belanden.

Zit ik dan uiteindelijk in mijn bad?  Dan begint mijn hoofd al na een paar minuten van gedacht te veranderen.  Wat zou mijn poppemie nu aan het doen zijn? Hij let toch wel goed op haar?  Zou ze warm genoeg aangekleed zijn?  Wat als ze iets nieuws doet?  Ik haast me terug tot bij mijn dochter. #Fearofmissingout

Ze hoeft maar een keer te lachen, babbelen, mama te zeggen en dan smelt ik helemaal weg.

Daar doen we het uiteindelijk toch allemaal voor.

Goodbye me – time
See you over 15 years

Geplaatst op Geef een reactie

Welke schoentjes voor mijn baby?

Welke schoentjes zijn nu geschikt voor mijn baby?

Een vraag die vele ouders stellen, op het moment dat hun kindje de wereld begint te verkennen.

Immers, in deze fase stappen kinderen nog niet.  Ze zitten misschien rechtop, ze kruipen rond.  Ze worden namelijk nieuwsgierig naar hun omgeving, maar ze zijn nog niet aan het rondwandelen.

Kindjes gebruiken hun voeten wel, maar niet zoals volwassenen. Er wordt niet veel gewicht op hun voetjes geplaatst. De botten en spieren zijn ook nog niet volledig ontwikkeld. Het eigenlijke voetje is nog mollig, zacht en heel soepel.

Moet ik nu onmiddellijk schoenen gaan kopen?  Neen, je kindje zo veel mogelijk blootvoets laten lopen is het beste wat je kan doen.

Kindjes die beginnen te stappen hebben nog geen botten. Het is alleen maar kraakbeen en weefsel daar beneden. De botten, ligamenten en pezen ontwikkelen zich door gebruik.

De groeiende voeten hebben veel vrijheid nodig.  Zo kunnen de spieren sterk worden, de tenen kunnen leren grijpen en spreiden. Botten kunnen zich in een natuurlijke positie zetten. De enige manier waarop dit kan is om zo veel mogelijk blootvoets te zijn. Dit vooral in de eerste paar levensjaren.

Hoe kan ik de tere voetjes dan wel beschermen? welke schoentjes kies ik dan wel voor mijn baby?

Super zachte, onbelemmerende schoenen is wat baby’s op dit moment nodig hebben. Een tweede laag op hun delicate voetjes. Zo zorg je voor bescherming en comfort, en tegelijkertijd een goede grip.

Door de vrije bewegingsruimte laten de Soft Soles van Bobux de voet buigen en grijpen, ontwikkelen en sterker worden. Zo wordt de fysieke basis gelegd waarmee het voetje kan volwassen worden.

Het dragen van een Soft Sole biedt de vrijheid die een voetje nodig heeft om alle dingen te doen dat het moet doen in deze ontwikkelingsfase, terwijl er toch ook bescherming wordt geboden.

Eenvoud is de basis van de geniale Bobux Soft Sole . Dit is een schoen die echt tegemoet komt aan de behoeftes van kinderen die nog niet stappen. Ze zijn makkelijk om aan te doen,  en ze blijven ook aan.  Ze laten de voet bewegen, buigen, strekken, grijpen, sterker worden en groeien zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Bekijk ons ruim assortiment soft soles op www.ecovoetjes.be

 

 

 

 

soft_soles2.jpg

soft_sole.jpg

Geplaatst op Geef een reactie

6 tips om het milieu een handje te helpen in het nieuwe jaar

 

Begin het jaar goed met deze tips voor een milieuvriendelijk 2020.De bronafbeelding bekijken
Deze kleine veranderingen kunnen al een grote impact hebben op onze planeet.

 

1 Eet minder rundsvlees

De CO2 uitstoot van de productie van 1kg rundvlees komt overeen met 100 km rijden. Dit heeft een grote impact voor onze planeet. De beste oplossing is ‘af en toe’ vegetarisch eten, maar is dit voor jouw toch een stap te ver? Kies dan meer voor wit vlees zoals kip. De milieu impact hiervan is veel beperkter.

2 Herbruikbare zakjes

Koop geen plastic zakjes meer in de winkels, maar haal herbruikbare zakjes in huis.  Deze kan je tot wel 100 keer hergebruiken. Plastic zakjes zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor honderdduizend dieren die jaarlijks vastzitten in zo’n zakjes, zoals schildpadden, dolfijnen, walvissen en vogels. Door herbruikbare zakjes in huis te halen verklein je mee de plastic berg in de wereld.

3 GOTS

GOTS is een milieukeurmerk. Dit wil zeggen dat van kledij met dit logo, de productie duurzaam en milieuvriendelijke is.  De textielvezels zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Bekijk hier onze babykleding met het GOTS keurmerk.

4 Fiets/Carpool

Probeer dit jaar je CO2 uitstoot te verminderen door vaker de fiets te nemen of te carpoolen met je collega’s of vrienden.
Wist je dat als er in elke auto 4 personen zouden zitten, er tijdens de spits 70% minder auto’s zouden rijden?
Een Win-Win situatie toch?

5 led verlichting

Vervang al je lampen door LED. Het is niet enkel beter voor het milieu, maar ook voor jou portemonnee. Led verbruikt minder energie en zorgt voor een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. Led lampen gaan bovendien ongeveer 20x langer mee dan een ander soort.

6 recycleren

Tegenwoordig kan je al heel veel recycleren. Zo kan je het jaar goed beginnen door je oude batterijen binnen te brengen bij een ophaalpunt in de buurt. Bekijk hier waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt in jou buurt is. Wist je dat men van 13 ingeleverde batterijen al een nieuw brilmontuur kan maken, en van 120 batterijen een gieter?  De moeite toch?  Door goed te recycleren, krijgen vele producten een tweede leven. Zo verkopen wij bijvoorbeeld rugzakjes voor kinderen die gemaakt zijn van petflessen.

 

De bronafbeelding bekijken

 

 

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor een duurzaam baby cadeau

baby cadeau

Op zoek naar een veilig en duurzaam baby cadeau?

Wij geven je enkele leuke tips voor milieuvriendelijke en originele cadeaus .

Deze geschenkjes zijn heerlijk om te geven of te krijgen.  Bovendien zijn ze niet schadelijk voor het kindje of de natuur.

 

Een plezier voor zowel de ouders als de  jonge kindjes, zijn deze mooie bamboe eetsetjes

Absoluut veilig, bpa vrij, dus zonder chemische stoffen. Verkrijgbaar in verschillende leuke printjes. Een plezier om uit te eten, of om je kleintje eten te geven. Bordjes en bekers zijn ook afzonderlijk te verkrijgen.  Daardoor wordt het ook leuk om te combineren. Zo kan je een  beker onder andere combineren met een  bijpassende bamboe tandenborstel.  Of een mooi kommetje met een bijpassend slabbetje. Succes gegarandeerd!

Ook leuk om te geven of te krijgen, en eveneens heel duurzaam en zinvol. Een slaapzakje of rompertje uit biokatoen.

Kleding van biologisch katoen wordt steeds populairder. Het is tegenwoordig ook beschikbaar in alle mogelijke kleuren en motieven.  Bovendien is het ook beter en zachter voor je huid. Ook voor kinderen en baby’s met allergieën of gevoelige huid, wordt biokatoen aangeraden.  Als cadeautje setje zijn hier mooie combinaties mogelijk.  Zoals een rompertje met bijhorend mutsje of slabbetje. Met biologisch katoen, maak je zeker een goede keuze.

Geef je liever een speeltje?

Met het mooie bijt en bad speelgoed van Oli & Carol zit je altijd juist.  Het speelgoed is gemaakt uit duurzaam rubber, en niet uit plastic.  De badspeeltjes hebben trouwens geen gaatje. Daardoor is het veel hygiënischer, en krijgen bacteriën geen kans om zich te ontwikkelen.  Het rubber heeft een aangename, zachte structuur. Heerlijk om in te bijten, en toch absoluut veilig. Dit speelgoed wordt gegarandeerd het favoriete speeltje van je kleine oogappel. Bekijk de leuke zachte origami bootjes, de verschillende vrolijke badeendjes en de grappige fruit en groenten speeltjes.

Een knuffeldoekje werkt rustgevend, troostend, en geeft een veilig gevoel.

Ook een favoriet hebbedingetje, en dus ook een topcadeau, zijn de knuffeldoekjes.  De tetra doekjes van Fabelab hebben een mooi, speels design, zoals dit unicorn doekje. Het doekje is gemaakt van duurzame hydrofiele stof. Daardoor is het zeer ademend en dus ook heel veilig.  Een prachtig cadeau voor de pasgeborene.  Ook heel leuk zijn de hele zachte badstof knuffeldoekjes van Hoppa. Deze doekjes geven een veilig gevoel wanneer je kindje de wereld gaat verkennen.  Deze doekjes zijn handgemaakt en van organisch katoen.

Nog meer leuke cadeau ideetjes kan je vinden op onze website www.ecovoetjes.be