Geplaatst op Geef een reactie

6 tips om het milieu een handje te helpen in het nieuwe jaar

 

Begin het jaar goed met deze tips voor een milieuvriendelijk 2020.De bronafbeelding bekijken
Deze kleine veranderingen kunnen al een grote impact hebben op onze planeet.

 

1 Eet minder rundsvlees

De CO2 uitstoot van de productie van 1kg rundvlees komt overeen met 100 km rijden. Dit heeft een grote impact voor onze planeet. De beste oplossing is ‘af en toe’ vegetarisch eten, maar is dit voor jouw toch een stap te ver? Kies dan meer voor wit vlees zoals kip. De milieu impact hiervan is veel beperkter.

2 Herbruikbare zakjes

Koop geen plastic zakjes meer in de winkels, maar haal herbruikbare zakjes in huis.  Deze kan je tot wel 100 keer hergebruiken. Plastic zakjes zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor honderdduizend dieren die jaarlijks vastzitten in zo’n zakjes, zoals schildpadden, dolfijnen, walvissen en vogels. Door herbruikbare zakjes in huis te halen verklein je mee de plastic berg in de wereld.

3 GOTS

GOTS is een milieukeurmerk. Dit wil zeggen dat van kledij met dit logo, de productie duurzaam en milieuvriendelijke is.  De textielvezels zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Bekijk hier onze babykleding met het GOTS keurmerk.

4 Fiets/Carpool

Probeer dit jaar je CO2 uitstoot te verminderen door vaker de fiets te nemen of te carpoolen met je collega’s of vrienden.
Wist je dat als er in elke auto 4 personen zouden zitten, er tijdens de spits 70% minder auto’s zouden rijden?
Een Win-Win situatie toch?

5 led verlichting

Vervang al je lampen door LED. Het is niet enkel beter voor het milieu, maar ook voor jou portemonnee. Led verbruikt minder energie en zorgt voor een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. Led lampen gaan bovendien ongeveer 20x langer mee dan een ander soort.

6 recycleren

Tegenwoordig kan je al heel veel recycleren. Zo kan je het jaar goed beginnen door je oude batterijen binnen te brengen bij een ophaalpunt in de buurt. Bekijk hier waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt in jou buurt is. Wist je dat men van 13 ingeleverde batterijen al een nieuw brilmontuur kan maken, en van 120 batterijen een gieter?  De moeite toch?  Door goed te recycleren, krijgen vele producten een tweede leven. Zo verkopen wij bijvoorbeeld rugzakjes voor kinderen die gemaakt zijn van petflessen.

 

De bronafbeelding bekijken

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *