Geplaatst op Geef een reactie

10 manieren om een tetradoek te gebruiken

10 manieren om een tetradoek te gebruiken

 

Waar dienen tetradoeken nu juist voor?  Er zijn minstens 10 manieren om een tetradoek te gebruiken.

Je kan nooit geen tetradoeken genoeg hebben, werd vroeger vaak gezegd, en zorg vooral dat je genoeg tetradoeken in huis hebt.

Eerlijk, ik wist vroeger ook niet wat ik met zo een doek moest aanvangen.  Nu jaren later, en met drie mini kleinkinderen, ben ik blij dat ik ze in huis heb.

10 manieren om een tetradoek te gebruiken:

 1. Hier worden tetradoeken vaak gebruikt om onze mini’s toe te dekken tijdens een dutje overdag.  Ook in de autostoel of in de wandelwagen leg ik er gemakkelijk een tetradoek overheen.  Een tetradoek is heel licht en luchtdoorlatend, zodat je baby niet oververhit geraakt en toch comfortabel een dutje kan doen.
 2. Met een tetradoek kan je zo ook je baby beschermen tegen de zon.  Hang een tetradoek over de wandelwagen, of kap van de maxi cosi  zodat de zon niet rechtstreeks op zijn hoofdje schijnt. Een gewoon dekentje laat geen lucht door, en zo wordt het veel te warm onder de kap.    Een lichte hydrofiele doek laat voldoende lucht en licht door, en zo kan je baby aangenaam slapen. Wel opletten tijdens warme dagen, dan kan het onder een kap ook veel te warm worden.
 3. Heel handig is het om een zachte tetradoek te leggen op het verzorgingskussen om je baby op te verschonen. Wat vaak voorkomt, bij ons  toch,  is dat je baby begint te plassen tijdens het verschonen.  De tetradoek gewoon opvouwen, eronder uit trekken en alles is heel  snel opgekuist.  Je baby, jij en je waskussen blijven proper, meestal.  Tetradoeken zijn ook heel makkelijk wasbaar, en heel snel weer droog.
 4. Na de voeding, kan je doek gebruiken als je baby nog een boertje moet laten. Hang de doek over je schouder om je kleding te beschermen of gebruik hem als slabbetje. Heel handig!
 5. Geef je borstvoeding, dan is een grote tetradoek handig om jou en je baby af te schermen en zo wat privacy te hebben.  Altijd handig om bij te hebben als je van huis bent, of bezoek hebt.
 6. Een tetradoek neemt veel vocht op, daarom kan hij ook gebruikt worden om je baby af te drogen. Door de dunne stof is het heel handig om oortjes, vingertjes en teentjes en alle kleine plooitjes af te drogen. Grote doeken zijn handig na het zwemmen om je baby in te wikkelen.
 7. Iets wat ik meestal ook doe, is een tetradoek gebruiken als hoofdkussentje. Heeft je baby last van reflux, of geeft hij af en toe wat melk   terug  als hij plat in zijn bedje ligt. Leg dan een tetradoek onder zijn hoofdje. Zo blijft het bedje proper.  Een tetradoek kan je zo vaak als nodig vervangen. Je baby zijn bedje en gezichtje blijven droog. Zo krijgen ze ook minder last van uitslag in hun gezichtje.
 8. Sommige kindjes lopen graag met een doekje rond. Dit geeft hen een veilig gevoel. Ze nemen het lichte doekje overal mee naartoe nemen, tot in hun bedje Je kan dus een tetradoek ook gebruiken als knuffeldoekje.
 9. Vooral grote tetradoeken worden gebruikt om je baby in te bakeren.  Sommige baby’s bewegen veel met hun armpjes tijdens hun slaap. Zo houden ze zichzelf wakker.  Door hen in te bakeren slapen deze baby’s rustiger en langer.
 10. Je kan een grote tetradoek ook gebruiken als speeldekentje in het gras of zand.  Heel makkelijk om mee te nemen. Het neemt niet veel plaats in en je hebt altijd een alles in één doek bij.

Er zijn nog meer als 10 manieren om een tetradoek te gebruiken.  Je kan hem tenslotte ook als luier gebruiken, met een wasbaar broekje over.  Daar diende een tetradoek vroeger eigenlijk voor.  Nu nog ken ik ouders die het op deze manier doen en hier tevreden over zijn.

Je merkt het, tetradoeken zijn echt heel handig.  Misschien heeft je moeder, grootmoeder toch wel gelijk.

Lees je graag nog meer interessante artikelen:

 1. Waarom kiezen voor biokatoen?
 2. Het leukste badspeelgoed zonder gaatje
 3. Welke voordelen heeft een inbakerslaapzak?
 4. Welke slaapzak bij welke temperatuur?
 5. Goodbye Me-time
 6. Welke schoentjes voor mijn baby
 7. Zes tips om het milieu een handje te helpen in het nieuwe jaar.

En vooral veel succes!

Team Ecovoetjes

 

Geef een antwoord